СТЕ Трейлърс България с първа доставка на контейнеровозни полуремаркета D-TEC

Висококачествени контейнеровозни полуремаркета достави вносителят на холандската марка D-TEC у нас СТЕ Трейлърс България. Първите три полуремаркета бяха предадени на компания Бон Марин Холдинг АД.

Доставените от СТЕ Трейлърс България полуремаркета са от един от новите модели на D-TEC – Flexitrailer FT-LS-S (S-Line). Това е триосно полуремарке за превоз на различни по вместимост контейнери. Flexitrailer FT-LS-S е с възможност за удължаване в предната и задната част, което позволява изключителна гъвкавост при поемане и изпълнение на транспортните задачи.

Другото отличително качество на модела е изключително ниското собствено тегло, постигнато благодарение на олекотената високоякостна стомана Domex S700 High strength steel, от която е изработено контейнерното шаси на полуремаркето. Flexitrailer FT-LS-S тежи само 4600 кг при обичайно собствено тегло за полуремаркетата от този сегмент от 5400-5500 кг. Това е особено важно в съвременния транспорт, тъй като 20-футовите контейнери често са с брутно тегло от 27 до 30 т.

Удължаването на полуремаркето Flexitrailer FT-LS-S в задната част се осъществява с механизъм, задвижван от манивела, а в предната част – механично. В сгънато положение общата габаритна дължина на полуремаркето е 9527 мм, при която може да бъде транспортиран един 20-футов или един 30-футов контейнер. Максималната габаритна дължина на Flexitrailer FT-LS-S е 14 122 мм, като в това положение може да бъде превозен един 45-футов контейнер. Телескопичната рама на полуремаркето се удължава в предната и задната част на няколко степени и позволява постигане на общо седем различни габаритни дължини и разстояния между ключалките. Това прави възможен транспорта на един 20-футов или на два 20-футови контейнера, или на по един 30-футов, 40-футов или 45-футов контейнер. Една от най-съществените специфики на Flexitrailer FT-LS-S е, че чрез удължаване в средната част, могат да се постигат четири предварително зададени стойности на базата на полуремаркето. Така e възможно транспортирането на 45-футови контейнери без специално разрешително.

Доставените от СТЕ Трейлърс България полуремаркета са оборудвани със спирачна уредба Wabco, както и със системата за контрол Wabco Air Suspension Controlbox. Мостовете, по желание на клиента са SAF Holland, но D-Tec може да се поръча и с мостове BPW. Колесните спирачни механизми са дискови. Първият мост на полуремаркето е повдигащ се автоматично, като вдигането и спускането се управляват от EBS-компютър.

Височината на шасито и присъединителната височина към лафета на влекача е 1110 мм. Цялото шаси на модела Flexitrailer FT-LS-S е със слойно покритие срещу въздействие от солен въздух, тъй като контейнерните полуремаркета се използват често за превоз по фериботни морски линии или оперират в пристанища. Контактното петно между рамата на полуремаркето и седлото на влекача е поцинковано за сигурна защита от корозия. Цялостно полуремаркето Flexitrailer FT-LS-S прави впечатление с качеството на изработката и на вложените компоненти и материали.

Според Валери Петров, управител Терминален оператор ЕООД, една от дъщерните фирми на базираната във Варна компания Бон Марин Холдинг АД, изборът е паднал върху D-Tec и модела Flexitrailer FT-LS-S основно заради качеството на продукта. „Избрахме производител, специализиран в контейнерните и извънгабаритните полуремаркета, защото това е гаранция за по-високо качество. Моделът е с много ниско собствено тегло, което също е важно за нас. Не на последно място – конструкцията е опростена и надеждна и това ще ни генерира по-малко разходи във времето“, обясни г-н Петров. С трите полуремаркета компанията подменя част от парка си, в който има 11 контейнеровозни композиции. Новите полуремаркета ще се използват основно за вътрешен транспорт на контейнери от и до пристанищата във Варна и Бургас.

„С тази доставка доказваме, че можем да предложим на българския пазар пълната гама от прикачна техника – от бордови полуремаркета, полуремаркета за извънгабаритни товари, полуремаркета за инертни материали, през зърновозни полуремаркета, до хладилни и контейнеровозни полуремаркета. Освен това, когато стъпихме на пазара у нас, забелязахме, че информацията за новите и специализирани продукти при полуремаркетата и за всички специфики около тях е оскъдна и не достига до крайния клиент. Така клиентите остават с впечатлението, че във времето производителите на прикачна техника не поддържат нивото, което може да покрие техните изисквания и нуждите на партньорите, с които работят. С тази доставка показахме, че когато предоставиш на пазара точна и ясна информация за тези продукти, клиентите могат да направят точния избор. Целта на мен и на моя екип е да създадем нагласа у клиентите да се обръщат към нас, когато имат нужда от пълна и ясна консултация и съвет за нова дейност на компаниите си. Те могат да бъдат сигурни, че можем да откликнем, използвайки ноу-хауто не само на нашите партньори, но и от дългогодишната ни работа с нашите клиенти на пазара в Румъния“, казва Георги Балтов, търговски директор на СТЕ Трейлърс България.

Базираната в Пловдив компания предлага на българския пазар освен моделите на D-TEC и продуктите на редица престижни марки като Zaslaw, MAX Trailer, Legras, Faymonville… Като дъщерна фирма на СТЕ Трейлърс Румъния, СТЕ Трейлърс България доставя на нашия пазар и употребявани полуремаркета от всички топ брандове познати на българския пазар. Румънската фирма майка продава годишно около 2000 полуремаркета – нови и употребявани. СТЕ Трейлърс Румъния е представител на 7 водещи доставчици, които предлагат продукти за три различни сегмента – транспорт, строителство и комунална техника. Сред тези доставчици са имена като Krone, Meiller, Faymonville, Faun, Hyundai Construction, Legras и други.

Като пазарен новатор, СТЕ Трейлърс България е готова да предложи на клиентите D-TEC полуремаркета за превоз на зърнени култури с най-добро налично качество в рамките на няколко седмици.

Връзка към интервюто: https://www.kamioni.bg/bg/menu/244/post/24841/STE-Trejlyrs-Bylgariq-s-pyrva-dostavka-na-kontejnerovozni-poluremarketa-D-TEC?page=1